https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияОт "Съдебна охрана" опитали да отведат Корнелия Нинова, Крум Зарков извърши проверка

От “Съдебна охрана” опитали да отведат Корнелия Нинова, Крум Зарков извърши проверка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че тази сутрин в 7,30 ч. дома й са отишли двама униформени от “Съдебна охрана”.

“Не са ме намерили, защото бях тръгнала към Народното събрание. Но аз съм публична, всеки ден съм тук, да дойдат тук и да ме отведат”, отсече тя.

Посещението на униформените е във връзка с подадена жалба от страна на Кирил Добрев, който беше изключен от БСП и се оплака на прокуратурата.

По-късно лидерът на социалистите обясни, че членове на БСП са получили призовки за разпити от прокуратурата.

“Вече ме принуждават да връчвам призовки на членове на БСП за разпит. Няма да изпълня и това указание”, категорична бе Нинова, като поясни, че в закона има текст, който гласи, че работодател може да връчва призовки. “Председател на партия, не е работодател”, заяви Нинова.

От БСП са сезирали посланиците на европейските държави, предстои да сезират и Инспекторат на Висшия съдебен съвет.

Зарков: Съдебна охрана е посетила Нинова, за да й дадат акт по нейна тъжба

лед изявлението на Корнелия Нинова от Народното събрание, че е била посетена от “двама униформени от съдебна охрана, а те по закон изпълняват принудително довеждане”, в качеството си на министър на правосъдието незабавно извърших проверка, заяви правосъдният министър Крум Зарков в профила си във фейсбук.

Служители на Главна дирекция “Охрана” са посетили адреса, за да предоставят на Корнелия Нинова акт на Софийския районен съд по нейна частна тъжба срещу журналиста Явор Дачков. Съдът е разпоредил книжата да се изпратят на страните по делото, за да могат те да се запознаят и да преценят дали да се възползват от правото си да обжалват в указания срок. Главна дирекция “Охрана” към Министерството на правосъдието е отговорна и длъжна да изпълни съдебното разпореждане, като установената практика е служителите да посещават гражданите преди или след работно време, дотолкова, доколкото тогава е най-вероятно те да са у дома си.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X