https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗадържат Джан за 72 часа, ще бъде обвинен за 2 престъпления

Задържат Джан за 72 часа, ще бъде обвинен за 2 престъпления

17-годишният Джан Махмуд, който нападна и преби друго момче в Русе, ще бъде задържан и обвинен за две престъпления. Това обявиха на брифинг от прокуратурата.

Както Ruse.news първи съобщи, клип с побой и унижение на младо момче взриви социалните мрежи. Във вторник вечерта десетки млади мъже се събраха пред дома на Джан с искането да излезе и публично да се извини на жертвата.

На място пристигнаха екипи на МВР, за да овладеят ситуацията и да не се стига до ескалация на напрежението. Пред Нова телевизия жертвата каза, че побоят му е бил нанесен през април. Той е бил заплашен и вкаран в тоалетната на заведение, след което е пребит. Разказа, че мотивът на бияча му бил момиче. Според хората в града това не е първият случай, в който младежът проявява агресия. Пред камерата застана и друго момче, което твърди, че е станало жертва на побой.

„Вчера след 16 ч. в полицията се яви пострадалото момче от видеото. Четири месеца по-късно разбираме, че през месец април му е нанесъл побой”, заяви Георги Георгиев, окръжен прокурор на Русе. Извършителят ще бъде привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа. След това ще бъде поискана мярка задържане под стража, обясниха от държавното обвинение.

От прокуратурата и полицията са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към такива инциденти и ще се намесват веднага щом имат информация.

Кадър: Кис 13

От прокуратурата обясниха още, че информация за такива случаи постъпва за пръв път на 27 октомври 2022 г. Тя е за случай, извършен ден по-рано, при който срещу пострадалото лице е бил извършен грабеж. Проверката е започнала незабавно, пострадалият е съобщил, че такива действия са извършени по отношение на много други хора, които са поканени да изяснят обстоятелствата. Освен двата случая, е установено още едно лице, пострадало от побой, нанесен от същия човек.

Образувани са две преписки за двата случая. Те са били докладвани в прокуратурата. Обединени са двете преписки, тъй като извършителят на деянието е един и същ.

„Вече има образувано досъдебно производство, разследващо деянията на лице с инициали Д.Ю.М. Той ще навърши 18 г. през декември. Ще проведем разследване за лека телесна повреда по хулигански подбуди през април и за грабеж и изнудване, придружени със средна телесна повреда от 27 октомври”, казаха от прокуратурата.

Сигнали за нанесен побой от същия младеж имало още през 2020 г. Тогава е бил порицан. Нападателят е ученик в спортната гимназия в Русе, практикува гребни спортове, живее с майка си и по-малкия си брат и в момента е задържан в ОДМВР-Русе, съобщиха още от прокуратурата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X