https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРумен Христов в Русе: Не съм оптимист за ново правителство

Румен Христов в Русе: Не съм оптимист за ново правителство

“Много се надявам и ми се иска да има редовно правителство, но не съм оптимист.” Това коментира в Русе председателят на СДС Румен Христов, който е и един от заместник-председателите на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

По думите му най-добрият вариант за България е евроатлантическо мнозинство. Според Христов то включва ГЕРБ-СДС, “Продължаваме Промяната”, ДПС и “Демократична България”.

“Депутатите на тези четири формации имат 176 народни представители. Това е над конституционното мнозинство, а знаете, че трябва да бъдат извършени много промени в самата Конституция, трябва да бъдат попълвани органи, които изискват две трети мнозинство. Според мен това е най-добрият вариант”, каза Христов.

Той заяви, че от ГЕРБ-СДС подават ръка и могат да бъдат направени много компромиси, за да се постигне това мнозинство, предава БТА.

“Ако не постигнем мнозинство, смятам, че добрият вариант е да внесем правителство на малцинството от ГЕРБ-СДС. Казвам го от името на СДС, тъй като това зависи и от ГЕРБ. Смятам, че трябва да изчерпим изцяло възможностите за съставяне на правителство в рамките на първия мандат”, каза Христов.

Той заяви, че ако ГЕРБ-СДС не получат подкрепа от втората политическа сила, те също няма да подкрепят правителство с втория мандат.

“Леко скептичен съм за правителство с третия мандат и вероятно ще отидем на избори напролет”, заяви Христов.

По думите му само редовно правителство може да реши тежките кризи, които ни сполетяха.

Евродепутатът Александър Йорданов каза, че много по-лесно би се взело решение за влизането на България в Шенген, ако държавата ни има редовно правителство и то да е дясноцентристко.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X