https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОтварят ледената пързалка в събота, сменят мястото на Коледния базар

Отварят ледената пързалка в събота, сменят мястото на Коледния базар

Усилен труд кипи по изграждането на ледената пързалка в Русе, която за пета година ще зарадва жителите на града. За начало на забавленията е посочена датата 13 ноември, но откриването зависи от времето, уточни за в.“Бряг“ управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев. Общинското дружество и тази година ще стопанисва атракциона. Ако максималната дневна температура е под 15 градуса, няма опасност ледът да се разтопи, уточни Кунчев.

Работното време на пързалката ще бъде от 9:30 до 21:30 ч. всеки ден, дори и по време на празниците. На разположение ще са 230 чифта кънки от 25 до 46 номер. С един лев нагоре се променят обаче цените на билетите, като наемът за кънки остава непроменен – 2 лева. Така входният билет за възрастни ще е вече 7 лв. на час, за ученици до 18 г. – 5 лв., а цената за обучителен тренажор под форма на пингвин или мече е ще е 3 лв. на час. Депозитът на шкаф за багаж е 5 лева.

Тази година отново е предвиден и предплатен абонамент за 10 посещения за сумата от 45 лв. за деца, а за възрастни – 60 лв. За групови посещения – поне от шестима, цената също ще бъде по-евтина – входен билет и наем на кънки ще се таксуват срещу 7 лв. на час на посетител.

Има и възможност за наем на цялата Ледена пързалка за организирани прояви, в които влизат вход и наем на кънки. Това удоволствие струва 400 лева.

„С изненада научих, че тази година Коледният базар няма да е до пързалката, както преди, а ще е пред Съдебната палата – каза Кунчев. – Учуден съм, че са го премахнали от старото място. Хората водеха децата си, пазаруваха, почерпваха се на фургоните, докато малчуганите се пързалят“. Така Кунчев коментира новата ситуация, имайки предвид не само търговския интерес на всички участници, но и настроението на по-малките.

Коледният базар ще отвори магазинчетата си на 28 ноември.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X