https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЩе има ли съкращения на работници в „Дунарит“ след обявените от Русия...

Ще има ли съкращения на работници в „Дунарит“ след обявените от Русия санкции?

„Работниците на „Дунарит“ АД няма от какво да се притесняват, за тях няма опасност от съкращения.“ Така изпълнителният директор на дружеството Петър Петров коментира за в.“Бряг“ новината за нови санкции от страна на Русия към оръжейни компании. Вчера правителството на Руската федерация одобри списък на юридическите лица, по отношение на които ще се прилагат специални икономически мерки в областта на военнотехническото сътрудничество (ВТС), съобщи ТАСС.

„В списъка има 74 организации от България, Великобритания, Германия, Канада, Литва, Словакия, Полша, Чехия, Черна гора, Естония и САЩ. Забранени са сделките в областта на военнотехническото сътрудничество с компании от този списък “, се казва в доклада.

15 български компании са включени в списъка, сред тях е и „Дунарит“АД. Засегнати са още и фирми като „Арсенал“, ВМЗ ЕАД, Бета Корп, „Терем“ , „Емко“ и др.

Според пресслужбата на кабинета на министрите във вторник е подписана съответната резолюция, която е изготвена в изпълнение на президентския указ „За прилагането на ответни специални икономически мерки във връзка с неприятелските действия на определени чужди държави и международни организации.”

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X