https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЦончо Ганев: Президентът каза три пъти "не" на "Възраждане"

Цончо Ганев: Президентът каза три пъти “не” на “Възраждане”

Имахме дълъг разговор с президента. Това което беше констатирано е, че сме предвидим политически субект. На въпрос дали сме склонни да подкрепим бъдещо правителство, ние поставихме политиките, които са на дневен ред в обществото. Това заяви депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев по отношение на консултациите при президента в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Той отбеляза, че по време на разговорите с държавния глава е била и темата за референдум за влизане в Еврозоната.

Относно референдума за влизане в Еврозоната направихме разговор с две партии в парламента. Отказаха ни да имаме 48 подписа, за да бъде поставен въпросът. Призовахме президента да направи референдум за влизане в Еврозоната – той каза директно не, посочи Ганев.

Не сме фиксирани в еврото. Важно е да се каже, че да заменим една хартия, на която пише 5 лева с друга, на която пише 5 евро – не е така. От няколко седмици наблюдаваме, че се отрича докладът на БНБ. Реалните цифри дойдоха от доклада. Там се казва, че България не е готова, икономиката ни не е готова, че лихвите няма да паднат. Правителствата се ограничени да взимат кредити поради високите нива на лихви. Последните държави, които влязоха в Еврозоната имат колосални проблеми, каза още депутатът от „Възраждане“.

Друг проблем – помолихме да прояви държавническо отношение за изпращане на военна техника. Това противоречи на Конституцията. Няма как парламентът да задължава изпълнителната власт с такова решение. Служебното правителство има пълното право ако реши да даде оръжие, добави Цончо Ганев.

Ганев отбеляза, че третото нещо, което са помолили президента Радев е да наложи вето за закупуването на изтребители. И добави, че и тук „Възраждане“ не са получили подкрепата на Радев.

Цончо Ганев отбеляза, че “Възраждане” не се чувства в политическа изолация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X