https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияИвайло Мирчев: Може да управляваме с ПП и да получим подкрепата на...

Ивайло Мирчев: Може да управляваме с ПП и да получим подкрепата на други сили

Ивайло Мирчев: Може да управляваме с ПП и да получим подкрепата на други сили

„С втория мандат най-логично е с ПП да направим коалиция. Право на „Продължаваме промяната“ е да излъчат кандидат за премиер“.

Това заяви в „Тази сутрин“ народният представител от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

Според него е възможно правителство на малцинството на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ и обясни, че различията с БСП стават по-големи.

„Млякото е 5 лева, ако изчакаме да стане 10 лева и решим да идем на нови избори – не мисля, че хората очакват това от нас. Нас това ни притеснява. Може Румен Гечев да е бил в правителство, в което цената на млякото се е удвоила два пъти, но ние не искаме. Може да участваме в управление с „Продължаваме промяната“ и да получим подкрепа от други сили по наши приоритети“.

„ГЕРБ-СДС няма да получи подкрепата на „Демократична България“. Разбрахме през последните 12 години какво е управлението на ГЕРБ. Мисля, че партията трябва да бъде държана далеч от властта“, посочи той.

Местните избори

„Не съм чул, че ще подкрепим Борис Бонев. С него сме единомишленици отдавна, но кой ще е кандидатът за кмет на София – трябва да се изговорят доста теми. Трябва да имаме обща кандидатура“, обясни депутатът от „Демократична България“.

ДБ предложи общо явяване на местните избори с „Продължаваме промяната“.

Изтребителната авиация

„При изтребителите не е важно на колко години са, а какъв летателен ресурс им остава. МиГ-29 идват през 1988 година. На тези МиГ-29 не можем да летим, не можем да ги държим в готовност. С тези F-16 ще можем да летим, докато дойдат новите“, коментира Ивайло Мирчев.

Преди дни той обяви, че Нидерландия е готова да подари на България свои изтребители F-16, ако България предостави досегашните си самолети съветско производство на Украйна.

Според него това е информация на нидерландски медии.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X