https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПенсионерите получават по 70 лева за Коледа

Пенсионерите получават по 70 лева за Коледа

Пенсионерите ще получат по 70 лева коледна добавка. Бонусът ще вземат всички възрастни, независимо от размера на парите си. Това стана ясно на брифинг в Министерския съвет, който дадоха социалният министър Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова.

Инфлацията започва да се забавя, което идва от намаляване цените на енергоносителите. За разлика от октомври, когато тя беше 18 процента, сега е спаднала на 17, отчете финансовият министър. В резултат от икономиите, кабинетът успя да осигури необходимите средства 142 милиона лева за изплащане на коледни добавки. Това заяви Велкова.

Лазар Лазаров честити професионалния празник на работещите в НАП. За предстоящите допълнителни пари, той отчете, че това ще се отрази на пенсиите на 2 милиона и 34 хиляди пенсионери, заяви той.

Тези пари ще се изплатят заедно с пенсиите за декември. Плащането ще стартира в началото на следващия месец. Последователни сме в усилията за подкрепата на доходите. Мерките, предприети за целевите помощи за отопление и допълнителни ресурси за разширяване обхвата на подпомаганите, увери Лазаров.

Ще стартираме разговори със социалните партньори за виждането им за минималната работна заплата през 2023-а, като срещата ще бъде в края на следващата седмица, уточни социалният министър.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X