https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов отрече ГЕРБ да е част от "хартиена коалиция"

Борисов отрече ГЕРБ да е част от “хартиена коалиция”

Някои се опитват да ни привързват към хартиената коалиция в Народното събраное. Ние победихме за пореден път с техния Изборен одекс и техните машини за гласуване, и техния вътрешен министър. Пороците на машините, съмненията в тях от страна на всички партии, са ясни.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, предаде БГНЕС.

„Ние зор за хартиена бюлетина нямаме. Ние искаме справедливост и честност. Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм. Общественият съвет не само че не трябва да бъде закрит, а напротив – удвоете го, призова Борисов. Нека спорът да е там, помолете ЦИК да вкара още хора в този обществен съвет, за да има максимална прозрачност, и възможност на хората, които вярват в НПО, а не в ЦИК, да са сигурни“, добави той.

Припомняме, че късно снощи на депутатите от правната комисия в Народното събрание решиха да върнат хартиената бюлетина при гласуване, а по-рано днес депутатите от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ обявиха, че в знак на протест няма да влязат в пленарната зала на Народното събрание.

“Нямаме повод нито веднъж да ни вкарват в тази “хартиена коалиция”. Ние сме обещали и на нашите избиратели да могат да гласуват с хартия, така че нека не ни присъединяват. До среднощ слушах дебатите в парламента. Сега този дебат се повдига, за да се избяга от спора за Маришкия басейн, покупките на газ”, допълни Борисов.

“В никакъв случай колаборация с партиите на статуквото, ние трябва ясно да се определим, че сме част от реформистките сили”, добави Томислав Дончев.

Темата за гласуването на хартия и с машина е тема, по която сме говорили много. Припомням, че в момента обсъждахме и подкрепихме проект на БСП за даване на възможност на българските избиратели да имат избор – дали ще гласуват с хартиена бюлетина, или с бюлетина от машинно гласуване. Единственото, което се променя по отношение на гласуването с машина, е по отношение на преброяването. Любимите им флашки се заместват от физическо преброяване на хартиен носител на вота на гражданите“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X