https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДесислава Атанасова: ГЕРБ и ДБ може да са гръбнакът на бъдещо правителство

Десислава Атанасова: ГЕРБ и ДБ може да са гръбнакът на бъдещо правителство

Изкуствено бавене на процеса при гласуването на Изборния кодекс – така Десислава Атанасова от ГЕРБ обясни по Би Ти Ви действията на “Продължаваме промяната” в пленарната зала.

По думите й депутатите от ПП с лъжи и спекулации в предизборна обстановка се опитват да нагнетяват обществено напрежение. Напуснаха пленарната зала, когато законът бе внесен, вместо да изложат аргументите си. После 4 часа дебатираха върху заглавието, на следващия ден – 18 часа върху няколко текста. Това е изкуствено бавене на процеса, тъй като се правят по 50 изказвания и 30 процедури за параграфи, които вече са решени.

Атанасова обясни, че ГЕРБ и БСП не са в коалиция, нито обсъждат такава за евентуално правителство. БСП няколко пъти отрича, че би подкрепила кабинет на ГЕРБ. Ние от своя страна имаме решение на конгреса за управление с БСП. Не знам защо някой се опитва да ни коалира, каза тя.

Същевременно единствената тема, по която ГЕРБ и Демократична България не са били на едно мнение, е за хартиената бюлетина. Двете партии – ГЕРБ и ДБ, са от едно европейско семейство – ЕНП, затова може да бъдат гръбнакът и заедно да съставим правителство, заяви Атанасова. “Всичко друго ми изглежда некоректно към избирателите. След като сме от едно семейство, как може да не намерим теми да си говорим?”, попита депутатката и обясни как на срещата с ДБ преди 2 седмици от ГЕРБ категорично са заявили, че са готови на разговори по всякакви теми.

Този, който вземе мандата от президента, ще бъде номинацията на ГЕРБ за премиер, каза Атанасова. И призова българските граждани да имат търпение още няколко дни, когато това ще стане ясно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X