https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиМъж от Кубрат влиза в затвора, буйствал във Второ РУ Русе

Мъж от Кубрат влиза в затвора, буйствал във Второ РУ Русе

Със споразумение приключи разпоредителното заседание по делото срещу С. Д., който прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за 8 месеца, 150 лв. глоба, лишаване от право да управлява МПС за 1 година и 10 месеца и обществено порицание за това, че е управлявал МПС след употреба на алкохол и е хулиганствал във Второ РУ Русе.

Подсъдимият е неосъждан, на 38 години, правоспособен водач на МПС, от гр. Кубрат. На 04.08.2021год. той гостувал на свои приятели в гр. Русе и употребил алкохол. Късно вечерта управлявал „Хонда Сивик“ по улиците на града, влязъл в двора на Второ РУ, спрял до транспортния портал и слязъл от колата. До едно от дърветата уринирал. Това било забелязано от оперативния дежурен на полицейското управление, който сигнализирал колегите си. Екип служители пристигнали веднага и видели как подсъдимият се качил в автомобила си и потеглил по ул. “Петрохан“ без пуснати светлини. Те го последвали и му подали звуков и светлинен сигнал да спре. При проверката констатирали, че е във видимо нетрезво състояние и го тествали с „Дрегер“. Уредът отчел 2,13 промила. Съставили акт на нарушителя и талон за медицинско изследване, след което го съпроводили до УМБАЛ „Канев“ за кръвна проба. Там С. Д. отказал да даде кръв и бил отведен във Второ РУ, за да бъдат надлежно изготвени всички необходими документи в тази връзка. Докато се случвало това, подсъдимият бил оставен да седи на пейка в коридора на управлението, но същият непрекъснато демонстрирал непристойно поведение, като буйствал, викал на висок глас и говорел назидателно и несвързано към полицейските служители. Тези негови действия довели до използването на помощни средства – белезници. Известно време след това, в първите часове на 05.08.2021г., С. Д. седнал на земята до пейката в коридора на Второ РУ и силно изритал с крак вратата на намиращия се срещу него кабинет №7, при което части от касата на същата паднали на земята.

Срещу С. Д. били повдигнати две обвинения, за които той се призна за виновен пред състав на Районен съд – Русе:

Управлявал МПС – лек автомобил „Хонда Сивик“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2.13 на хиляда, установено по надлежния ред.

Извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – на публично място уринирал в двора на Второ РУ – Русе, викал, буйствал и изритал с крак врата на кабинет №7, ет.1, в сградата на Второ РУ – Русе.

След определяне на отделни наказания за всяко от престъпленията, същите са групирани и С. Д. ще изтърпи лишаване от свобода за срок от 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок, глоба в размер на 150 лв., лишаване от право да управлява МПС за 1 година и 10 месеца и обществено порицание, което следва да се изпълни чрез обявяване на съдебния акт на информационното табло на Община Кубрат за срок от 14 дни.

Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X