https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДепутатите отхвърлиха предложение на БСП младите до 26 г. да не плащат...

Депутатите отхвърлиха предложение на БСП младите до 26 г. да не плащат данък общ доход

Предложението на БСП млади хора до 26-годишна възраст да бъдат освободени от данък общ доход предизвика спор и взаимни обвинения в пленарната зала на Народното събрание.

Социалистите искаха в закона за данъците върху доходите на физическите лица да бъде гласуван текстът им. След дълги спорове предложението изобщо не бе допуснато до разглеждане и гласуване. Това предизвика недоволството на БСП и парламентарната им група оспори решението многократно.

„Възраждане“ попитаха социалистите защо не са направили това, докато бяха осем месеца в управлението.

А Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ обвини БСП в лицемерие и използва парламентарната трибуна, за да упрекне левицата как се грижи за младите хора.

„Вие, ако мислите за младите хора, нямаше да изгоните единствения млад човек от вашата организация, нямаше да принудите вашите младешки организации да се отрекат от вашите решения, благодарение на хартиената бюлетина, която вие поставихте като приоритет в това Народното събрание.“

„Никой не е изгонил Божанков. В тази работа – политиката, си има правила. Второ, да ти кажа – не си точен. Той не е под 30 години, на 32 е.“

„Не се занимавайте с младежката организация на БСП, ако искате, заповядайте“, отговориха на Искрен Митев червените депутати Иван Ченчев и Георги Сливенски.

От ГЕРБ също не се съгласиха с БСП. Любен Дилов се обърна към групата:

„Знам, че когато БСП заговори за безплатни неща, след това на мен ми излиза много скъпо. Изобщо изисква се от мен голяма широта, за да приемам съвети за данъчната политика от хора, които ме облагаха с ергенски данък. Това е ваш специалитет, ергенският данък, голяма демографска иновация. Поне него да не го въведем, ако може“.

Депутатите приеха окончателно промени в закона за данъците върху доходите на физическите лица, с които бяха въведени данъчни облекчения в случай на смърт на родител.

Облекчението ще може да се ползва върху доходите на починал родител, ако другият, или пък близък или роднина, няма да го ползва. Предвидена е възможност това да се прилага и пир ползване на данъчните облекчения за тази година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X