https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоХристо Белоев бе преизбран за председател на Съюза на учените в Русе

Христо Белоев бе преизбран за председател на Съюза на учените в Русе

Академик Христо Белоев бе преизбран за председател на Съюза на учените – Русе. Той бе номиниран на Общото събрание на пълномощниците, проведено на 19 декември 2022 година в Дома на учените в град Русе. Той бе избран с единодушно мнозинство – 36 гласа подкрепа.

На отчетно-изборното Общо събрание на пълномощниците акад. Белоев представи подробен отчет за работата и дейността на Управителния съвет на Съюза на учените – Русе за мандатния период, като акцентира на основни дейности, извършени от членовете на отделните секции: прояви организирани от Съюза на учените – Русе; събития, на които Съюза на учените – Русе е съорганизатор; издателска дейност; финансово състояние; членство в СУ-Русе.

Събранието беше открито от зам.-председателя на СУ – Русе проф. Владимир Хвърчилков. За председател и протоколчик на събранието бяха избрани, съответно проф. д-р Ивайло Стоянов и доц. д-р Теодор Илиев.

След избора акад. Христо Белоев, председател на Съюза на учените – Русе благодари за доверието и пожела на всички членове на СУ-Русе светли Коледни и Новогодишни празници.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X