https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДенков предлага министерски постове на БСП и "Български възход", но не и...

Денков предлага министерски постове на БСП и “Български възход”, но не и на ГЕРБ и ДПС

Кандидатът за премиер на “Продължаваме промяната” Николай Денков заяви пред “Нова телевизия”, че е готов да предложи министерски постове на БСП и “Български възход”, но не и на ГЕРБ и ДПС. Той обаче подчерта, че партията му не мисли да предлага коалиционно споразумение, а да управлява чрез търсене на мнозинства по определени политики. Тази му заявка отдалечава “Български възход” като партньор, след като лидерът на политическата сила Стефан Янев обяви, че не би подкрепил проектокабинета, ако няма споразумение, което да е гарант, че някой ще носи политическа отговорност.

Денков обясни, че министър на ГЕРБ или ДПС в неговия кабинет ще означава коалиционно споразумение, каквото не искат от “Продължаваме промяната”. Той уточни, че това не пречи с двете партии да се коментират имената в правителството.

“Продължаваме промяната” има подкрепата на “Демократична България”, но не и на бившия си коалиционен партньор БСП. Левицата трябва да събере ръководните си структури, за да реши какви действия да предприеме.

“Отворена е вратата за министри от БСП и “Български възход”. Проблемът с “Възраждане” не е само по разминаването на приоритетите. Те има много различна ценностна система от останалите партии”, каза още Денков, който коментира и все по-трудното събиране на мнозинство в Народното събрание.

“И нобелов лауреат да предложим, и истинския Меси да предложим, сигурно пак няма да събере мнозинство”, заяви Денков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X