https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПроф. Рачев: Този декември е най-топлият от 50 години

Проф. Рачев: Този декември е най-топлият от 50 години

Докато в САЩ зъзнат от невиждани от 40 години студове, у нас е обратното — температурата през този месец е с 4 градуса по-висока от нормата.

Така той ще се окаже най-топлият от 50 години насам. Това каза по bTV климатологът проф. Георги Рачев.

Той обобщи данните за времето през отиващата си година, като заяви, че страната се като цяло е разминала с големи природни катаклизми.

Проф. Рачев коментира, че като цяло годината е била топла, само през март температурата е била по-ниска от нормалното. По тази причина имаме една поредна хубава зърнена реколта, коментира специалистът. Той обясни, че

ако тази тенденция се запази още десетина години, може да се каже, че се е променил климатът в страната, не само времето.

Днес още сутринта облачността от запад ще започне бързо да намалява до слънчево време, вечерта и над източните райони. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София около 9°.

Над планините облачността бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Над планините облачността бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, но ще остане без валеж. Към края на деня ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб вятър, предимно от югозапад. Максималните температури ще бъдат 9° и 11°. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X