https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВ Русе почетоха паметта на загиналия в Кербала Антон Петров

В Русе почетоха паметта на загиналия в Кербала Антон Петров

Паметта на офицерски кандидат Антон Петров, който загина преди 19 години в атентата срещу българската база в Кербала, Ирак, беше почетена днес в гробищен парк „Чародейка“ с кратка церемония, организирана от близките на русенския командос.

На възпоменанието присъстваха военнослужещи от бившата 68-а бригада “Специални сили”, кметът Пенчо Милков, зам.-кметът Димитър Недев, общинският съветник Елисавета Досева и граждани.

На близките на загиналия командос бяха връчени възпоменателни адреси от името на министъра на отбраната Димитър Стоянов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и от командира на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев. По време на церемонията беше почетена паметта и на останалите четирима български войници, загубили живота си по време на мисията.

Кметът на Русе Пенчо Милков положи венец и цветя на гроба на Антон Петров и изрази своите съболезнования към близките и към бойните му другари. “Всеки намира своя път към патриотизма и в дневника на офицерски кандидат Антон Петров виждаме неговото разбиране за смисъла на живота”, каза в краткото си слово Милков и подчерта, че всички ние можем да проявим кураж в ежедневието си. “В този ден призовавам да се замислим за това как проявяваме своя дълг към Родината”, допълни кметът.

Офицерски кандидат Антон Петров е удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Русе“. Всяка година на рождения му ден 14 декември майка му Иванка Петрова връчва стипендия на ученик от гимназията по корабостроене, в която е учил синът ѝ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X