https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЖурналистът Христо Грозев: В коментари обсъждат как да ме убият – с...

Журналистът Христо Грозев: В коментари обсъждат как да ме убият – с чук, отрова или разстрел

Журналистът от разследващия сайт Bellingcat Христо Грозев, попаднал в списъка с издирваните от руските власти лица, не знае конкретно защо това е станало, но смята, че причината е в работата му на разследващ журналист.

“Нямам представа на какво основание Кремъл ме е включил в своя “списък на издирваните лица”, поради което не мога да предоставя никакви коментари в момента. В известен смисъл обаче това няма значение. От години те ясно показват, че се страхуват от нашата работа и не биха се спрели пред нищо, за да я спрат” заяви той в Twitter.

На уебсайта на министерството се посочва, че той е “издирван по член от Наказателния кодекс”, като според източник, срещу Грозев е образувано наказателно дело за “разпространяване на фалшификати за руската армия” – законодателство, прието след като Москва изпрати войски в Украйна през февруари.

“Коментаторите под поста за това, че съм в списъка на издирваните лица, обсъждат какъв е най-добрият начин да ме убият: дали с чук (“както сега е модерно”), или с чадър с отрова, или просто да ме застрелят. “Този български циганин”, който “вероятно е румънец”, цитира българинът част от реакциите под съобщението, че е издирван.

“О, фашистката измет, която процъфтява в Русия”, завършва Христо Грозев.

През юли руската разследваща служба ФСБ заяви, че Грозев е участвал в операция на украинското военно разузнаване за отвличане на военни самолети от Русия. Службата твърди, че открила двама куриери, които са участвали в прехвърлянето на пари от украинското разузнаване на руски пилот за отвличане на самолет. Журналистът отрича да е замесен.

„Поне от 2-3 години ФСБ имат огромен проблем с нашите разследвания. Получавали сме сигнали от наши информатори, да внимаваме с новите познанства, с хора, които искат да се запознаят с нас”.

Това заяви пред NOVA журналистът Христо Грозев, който беше обявен за издирване от Русия.

Той не разкри на кой континент се намира в момента.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X