https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДонев: България е в постоянен контакт с Христо Грозев

Донев: България е в постоянен контакт с Христо Грозев

„България и нейните институции са в постоянен контакт с журналиста Христо Грозев – много преди информацията за неговото издирване от Руската федерация да се превърне в гореща новинарска тема.“

Това съобщи служебният премиер Гълъб Донев преди последното заседание за годината на Министерския съвет.

„Действията за оказване на съдействие от страна на българското правителство не са реакция на натиск, както се твърди. След час руският посланик Елеонора Митрофанова трябва да се яви в Министерството на външните работи за обяснение по случая. България не е била информирано официално за повдигнатите срещу господин Грозев обвинения“, посочи още Донев.

„За нас този акт е неприемлив. Той представлява посегателство срещу свободата на словото и опит за сплашване на български гражданин. Затова правителството чрез Министерството на външните работи ще изрази официален протест срещу обявяването на издирването на Христо Грозев и ще настоява за пълна информация за това решение. В интерес на неговата сигурност действията за неговата сигурност не бива да се представят декларативно в новинарските емисии“, заяви служебният премиер.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X