https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНинова пак намери повод да захапе президента Радев

Нинова пак намери повод да захапе президента Радев

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с поредната остра критика към президента Румен Радев, съобщиха от пресцентъра на партията. Тя написа в личния си профил във фейсбук, че президентът е направил коледен подарък на войнолюбците и забравил за работещите, слабите и бедните, съобщи пресцентърът на партията.

В поста си Нинова посочва, че днес, 29 декември, служебното правителство на Радев ще приеме допълнително споразумение към вече подписания договор за предоставяне на оръжие за Украйна.

“Бързат между празниците, тихомълком да решат, че ще има още и още оръжия, но вече ще минават през НС. Разбира се, списъкът отново ще бъде засекретен. А само преди месец говореше, че с такъв акт България ще бъде въвлечена във война”, припомня Нинова.
Лидерът на левицата поставя въпроса това ли е най-спешното сега предвид увеличението на цената на газа с 35 на сто от началото на новата година, цената на водата с 22 на сто и цените на храните и основните стоки.

“Решението на правителството днес трябваше да бъде за увеличение на минималната работна заплата на 50% от средната от първи януари 2023 г. Половин милион българи, които са работещи бедни, чакаха това решение”, заяви Нинова.

Според нея сега е трябвало да се приеме определението енергийно беден и да се даде подкрепа за тези семейства. „Можеха да одобрят и обещания от президента закон за регулиране на цените, който да противодейства на спекулата. Уви, вместо тези полезни за народа решения, служебният кабинет предпочете в последните дни на годината да се занимава с оръжия за Украйна”, написа тя.

В последната пленарна седмица преди ваканцията на депутатите от “БСП за България” и от “Възраждане” събраха подписи, за да сезират Конституционния съд във връзка с решението на парламента да бъде предоставена военна и военно техническа помощ за Украйна.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X