https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусенци плащат до 500 лева, ако гърмят пиратки

Русенци плащат до 500 лева, ако гърмят пиратки

Глоба от 200 лв. до 500 лв. ще отнесат русенци, които хвърлят пиратки или бомбички по време на новогодишните празници. Забраната за използването на пиротехниката е регламентирана от Наредба №4, в която са указани условията и реда за поддържане и осигуряване на обществения ред, за провеждане на масови обществени прояви, опазване общественото и личното имущество и чистотата.

Община Русе забранява хвърлянето на ракети, бомбички и други взривоопасни материали, които биха застрашили живота и здравето на други граждани. Наредбата важи и за празници и провеждане на масови обществени прояви. Внасянето, продажбата и употребата на алкохолни и спиртни напитки пък на места, където се провеждат масови прояви, се наказва с глоба от 100 до 500 лева.

В масовите обществени прояви не могат да участват граждани, които носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети; са в очевидно пияно състояние или са маскирани с цел да се затрудни тяхното разпознаване, гласят още разпоредбите на Наредба №4, отбелязва БРЯГ.

Предстоящата новогодишна нощ ще събере на площада стотици русенци, които трябва да се съобразят със заповедта на кмета, ако искат да не се помрачи празника им. Концертът под наслов „Да посрещнем заедно Новата 2023 година“ започва в 22:00 часа, а мястото по традиция е площад „Свобода“, пред сградата на Общината.

За празничното настроение на русенци ще се погрижат музикантите от популярната русенска рок група „Сода Акустик“, а специални гости в новогодишната нощ ще бъдат поп дивата Поли Генова и музикантите от нейната група. Концертното им участие започва в 23:15 ч.

Малко преди полунощ кметът Пенчо Милков ще отправи своите благопожелания, а събралите се на градския площад ще могат да чуят новогодишното поздравление на президента Румен Радев и да се насладят на празничната заря. Водещ на програмата ще бъде Десислава Николова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X