https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСтартира изграждането на буферния паркинг в Русе

Стартира изграждането на буферния паркинг в Русе

От вчера е започнало разчистването на терена, където ще се изгради единият от двата буферни паркинги в Русе. Те ще са предназначени за камионите, на които предстои преминаване през ГКПП „Дунав мост“. Досега тировете се редяха на опашка на пътното платно и нямаше място, където да изчакват при престой за задължителната им почивка.

Теренът, където ще бъдат изградени паркингите, се намират на бул. „България“. Както Русе Медиа писа, договорът за големия паркинг от 160 дка бе подписан между общината и фирмата „Тир паркинг Русе“, която спечели конкурса за изграждането му със сумата от 18,2 млн.лв. Срокът за ползването му е 30 години. За втория паркинг, който ще бъде изцяло общински, все още върви процедура по набиране на кандидати, предава Русе медиа.

Дейностите, които са започнали, се извършват от строителя, избран от инвеститора на големия частен паркинг. В момента се премахват храсти, нерегламентирани сметища и боклуци. Почистват се около 80 дка, казаха за Русе Медиа от фирмата, която работи на терен.

Парцелът се подготвя, за да може дейностите по изграждане на паркинга да започнат веднага, след като бъде готово разрешението за строеж. Така няма да се губи време. Срокът за изграждане и въвеждане в експлоатация на паркинга, с който „Тир Паркинг Русе“ се ангажира, е 165 дни, а срокът за въвеждане в експлоатация на цялото съоръжение – 300 дни.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X