https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБлизък до президента политолог разкри кой ще е следващият премиер

Близък до президента политолог разкри кой ще е следващият премиер

Следващият министър-председател няма да бъде Гълъб Донев. Ще бъде Атанас Пеканов. И той няма да бъде само министър-председател, ще бъде, своевременно, и лидер на нова формация, която ще спечели едни последващи избори. Това ще изведе страната от настоящата политическа блокада. Това коментира преди минути във „Фейсбук“ политологът Слави Василев, който беше главен експерт в екипа на президента Румен Радев по време на първия му мандат (2017–2018 г.).

Войната в Украйна ще продължи по подобие на Ирано-иракската война, която продължи 8 години, от 1980 до 1988г., и не завърши с победител.

Конфликтът изтощи двете враждуващи страни. Впрочем проблемите за Саддам започнаха след конфликта, когато реши, че трябва да завземе петролните полета на Кувейт. И също толкова впрочем България беше вероятно единствената държава, която продаваше оръжие и на Ирак, и на Иран, благодарение на гениалния ни министър на външната търговия – Христо Христов. Имах честта да познавам и него благодарение на баща ми (Васил Василев, приватизатор на завода „Мраз“, дългогодишен спонсор на БСП – б.р).

Ключът към края на настоящата война е дали ще настъпи икономическа криза в САЩ, тоест в света, и помощта за Украйна ще секне.

Парадоксално излиза, че инономическата рецесия и инфлация могат пряко да повлияят за преждевремения край на войната, което ще отключи възстановителни процеси на световно ниво. А може и да отнеме време, ако икономиките на запада издържат. Може и в Русия да настъпи промяна, сценарият на атлантистите в България, но това ми се струва малко вероятно. Общо взето накъдето и да погледнеш, краткосрочно, е зле, коментира политическият анализатор.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X