https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДаниела Везиева оспорва отнемането на научната й степен в съда в Русе

Даниела Везиева оспорва отнемането на научната й степен в съда в Русе

В Административния съд в Русе започна дело, в което бившият министър на икономиката Даниела Везиева оспорва отнемането на докторската ѝ степен след доклад от Министерството на образованието за плагиатство.

След като миналата година Комисията по академична етика към министъра на образованието излезе с доклад, че дисертационният труд на бившия министър на икономиката Даниела Везиева е плагиатстван, беше отнета научната ѝ степен, а дипломата ѝ обявена за невалидна. Това обаче се оспорва от Везиева и днес започна дело в Административния съд в Русе, предава БНР.

Адвокатът на бившата министърка не пожела да коментира, но това направи ответната страна – Националният военен университет във Велико Търново в лицето на проф. Стойко Стойков, който подаде сигнала за плагиатството на Везиева.

„По делото, което започнахме, за пореден път имаме доказателство, че по административен път може да бъде оспорено доказаното чрез Закона за развитие на академичния състав 100% плагиатство, т.е. със 100 процента откраднат труд, чужд труд, да си получил диплома, която след това да се опитваш по административен път да защитиш“, каза той.

Делото ще продължи на 14 февруари с представяне на допълнителни доказателства.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X