https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКирил Петков предрече на кого президентът ще връчи третия мандат

Кирил Петков предрече на кого президентът ще връчи третия мандат

Никога не бихме се обединили с ГЕРБ в този му състав. Това сме го казвали неведнъж. Тук интересното е, че хората не се сменят между мандатите, нито нашите ценности.

Първо, много е важно да не изнасяме спекулативно всички тези въпроси как, какво, защо. Според мен най-разумното в момента е да изчакаме президента да си даде мандата. Моето лично чувство е, че президентът ще го даде на БСП, защото той досега имаше толкова остри позиции срещу т.нар. военнолюбци.

Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

Петков отбеляза, че е възможно третият мандат за съставяне на правителство да бъде даден и на „Демократична България“, защото, по думите му, това е партията, с която от ПП имаха достатъчно сходство по отношение на политиките и приоритетите да се обединят около декларацията на ПП. „Много странно би било за мен, ако тези наши приоритети по време на втория мандат, даже не искаха да бъдат дискутирани, от ГЕРБ включително, как сега изведнъж същите тези приоритети, защото те приоритетите не са се сменили за българския народ и за нас самите като партии, те биха подкрепили по този начин“, каза той.

Петков заяви, че от ПП са готови тези приоритети да ги придвижат и в третия мандат, но какво ще се случи, остава президентът да реши.

„Във втория мандат ние предложихме приоритети, ясна декларация, ясни политики, който иска да ги подкрепя“, допълни той и поясни, че приоритети на ПП са приоритети и на ДБ.

„Ние бихме подкрепили ДБ с тези приоритети, но не вярваме, че същите тези приоритети и ГЕРБ, и ДПС, и другите партии не бяха съгласни дори да ги дискутират, биха ги подкрепили“, каза още съпредседателят на ПП.

Преди това Петков отбеляза, че е имал разговор с министъра на Гърция. „В нашия разговор ние обсъдихме, че най-добре би било, ако искаме въобще да има шанс за дерогация за отлагане на въглеродните емисии, условията, които са поставени в ПВУ, ние трябва да работим заедно с Гърция и с Румъния“, добави той. Петков съобщи, че Гърция е готова да започне съвместна работна група по тази теза. По думите му само заедно – България, Румъния и Гърция, имаме шанс да водим регионално енергийната сигурност на региона.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X