https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКриза: Русе е градът с най-много хибридни таксита с газови уредби

Криза: Русе е градът с най-много хибридни таксита с газови уредби

Високите цени на бензина и дизела накараха много практични българи да потърсят начин да намалят разходите си за гориво. Дори собствениците на икономичните хибридни автомобили монтират газови уредби, идея която на пръв поглед изглежда нелогична.

Русе е градът с най-много зелени таксита. Филип кара хибридната кола от началото на пандемията и е категоричен-газовата уредба дава близо 50 на сто икономия на гориво.

“За 100 километра, ако се движи този автомобил само на бензин, грубо казано, 5 литра гориво -това са 15 лева, ако се движи на газ това са 7-8 лева”, изчислява пред Нова телевизия Филип Хайвазян.

Милен току-що се връща от поредния курс до Букурещ. Той също кара хибрид с газова уредба. И прави сметка какво би струвало пътуването до румънската столица със стандартното гориво и на газ.

“Колата като разход изгори около пет, пет и половина на сто газ. Разликата щеше да е двойна, защото съм правил същия път с автомобила на съпругата ми, която също има хибриден автомобил, но без газова уредба и той изгаря двойно повече гориво, защото е само на бензин”, твърди Милен Петков.

Монтажът на автогазовите уредби на хибрид отнема повече време и системата е малко по-скъпа – от 1500 до 2000 лева. Плюсовете при монтирането на газова уредба са и в това, че няма загуба на багажно пространство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X