https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусия прекрати договора за наем на консулството в Русе

Русия прекрати договора за наем на консулството в Русе

Експулсирането на руски дипломатически служители от страна на Външно министерство на Република България през миналата година е довело до предсрочно прекратяване на договорните отношения между Община Русе и Генералното консулство на Руската федерация в Русе, става ясно от отчета на кмета Пенчо Милков.

„Прекратяването на този договор остави отпечатък от близо 50 000 лева загуба за Община Русе, както и други косвени разходи, породени от развалянето на сделката. Вложени бяха средства за осигуряване на видеонаблюдение, както и бе осигурена физическа охрана от служители на СЗ „КООРС“ при Община Русе, с оглед опазване на имота от вандалски прояви“, пише Милков.

Русия взе решение за закриването на консулството си в Русе след като правителството на Кирил Петков експулсира 70 руски дипломата от България през юни миналата година, пише “Утро”.

Договорът за наем на сградата, в която се помещаваше консулството, бе сключен само 6 месеца преди това за срок от 10 години при годишен наем 31 605 лева.

Но щом Русия е прекратила договора за наем, а за опазване на сградата се изискват разходи, за нея може да се търси друго предназначение – да се отдава под наем на други желаещи, да се включи в програмата за приватизация или отново да стане детска градина, както преди години. Въпрос, с който Общинският съвет вероятно ще се занимава през настоящата година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X