https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНад 500 са свободните работни места в Българската армия

Над 500 са свободните работни места в Българската армия

Над 500 са свободните работни места в Българската армия

Над 500 са свободните работни места в Българската армия. Това стана ясно от среща на областния управител на Русе Анатоли Станев с началника на Военното окръжие подполковник Васил Петров и началника на гарнизона и командир на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев.

Кандидатите подават писмени заявления чрез военните окръжия, като тези с постоянен адрес в област Русе могат да подават документи всеки делничен ден от 08:30 до 16:30 часа във Военно окръжие I степен – Русе, намиращо се на ул. „Княжеска” № 8.

Най-голямо е търсенето за създаденото през септември 2021 година Командване за логистична поддръжка. Вакантните работни места там са 280, а заявления се подават до 27-и януари /другия петък/. Самите конкурси ще се проведат в периода 9-и – 17-и март. 30 военни се търсят и за Съвместното командване на специалните операции – другата нова структура в армията. От няколко години те имат и специален тренировъчен полигон на „Црънча“. Срокът за подаване на документи за едни от най-елитните ни части е до 10-и февруари, а конкурсите ще са между 1-и и 17-и март. 225 военни търсят и Сухопътните войски. Срокът за кандидатстване при тях изтича след два дни – на 20-и януари, но конкурсите ще бъдат чак в средата на месец май тази година. Те са планирани между 11-и и 25-и май. Конкурсите включват: изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване. При равен бал, на по-предно място се класира кандидат, подписал договор за служба в доброволния резерв.

Кандидатите за участие в конкурсите следва да отговарят на следните изисквания: да имат завършено средно или по-високо образование; към датата на приемане на военна служба да не са по-възрастни от 40 години; да са годни за военна служба; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията; срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; да нямат друго гражданство; да не са освобождавани от военна служба поради наложен; дисциплинарно наказание „уволнение”; да покриват нормативите за физическа годност; да са психологически пригодни.

Обявите за конкурсите и приложенията към тях са публикувани в рубриката „Обяви и конкурси“ на интернет страницата на Министерството на отбраната, както и на интернет страницата на Централното военно окръжие.

Представителите на Министерството на отбраната припомнят, че военната професия е преди всичко призвание в служба на Родината. Българската армия винаги е била опора на обществото, а военнослужещите са нейното лице. През вековете тя съхранява традиционните воински ценности и добродетели като родолюбие, смелост, отговорност, всеотдайност, храброст. Традиционно Българската армия е сред институциите, които се ползват с най-високо доверие в обществото. Военната служба дава възможност за развитие на способности, които могат да се придобият единствено в армията.

Професията военнослужещ предлага основно и допълнително месечно възнаграждение; основен и допълнителен платен годишен отпуск; специално обучение (включително парашутна, водолазна, алпийска подготовка); стрелба с различни видове оръжия; управление на специална военна техника; езиково обучение и/или последващо обучение във висши военни училища; възможност за кариерно развитие; възможност за ведомствено жилище или квартирни пари; ползване на почивни бази на Министерството на отбраната; използване на оборудвани спортни бази и др.

В срещата при областния управител участва и капитан Мариета Христова, която е началник на сектора по набиране на кандидати във Военно окръжие I степен – Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X