https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБойко поиска структурите на ГЕРБ да му разрешат коалиция с БСП

Бойко поиска структурите на ГЕРБ да му разрешат коалиция с БСП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов исторически съобщи, че още днес ще прати писма до структурите на партията си с искане да падне забраната, въведена на неин конгрес ГЕРБ да не се коалира с БСП. “Още днес пращам писмата тази забрана да падне”, заяви той след лидерската среща в Народното събрание, свирена от соцшефката Корнелия Нинова. На поканата, освен Борисов, се отзоваха и лидерите на ДПС и на “Български възход”

Решението си Борисов обяви след реверанс пред Нинова на самото рандеву, в който заяви, че БСП вече не била същата и че се радвал как социалистите отказвали да поставят червени линии.

Той намекна, че сега няма как да декларира подкрепа към Столетницата в лицето на Нинова за изпълнение на третия мандат за съставяне на редовен кабинет, връчен й от президента Румен Радев, но че след новите предсрочни парламентарни избори това изглежда напълно постижимо.

Стига въпросната забрана на самата ГЕРБ да падне. В името на програмно или експертно, както обяви Борисов, правителство. Но уточни, че падането на забраната касаела само техническо решение. “Последните, с които бихме направили правителство са БСП. Винаги сме го казвали”, добави той. Но де факто даде “зелена светлина” за бъдещ кабинет на националното съгласие – тема, която и в ГЕРБ, и в БСП обсъждат от 2017-а.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X