https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПеканов проговори дали ще бъде премиер

Пеканов проговори дали ще бъде премиер

Служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов заяви в отговор на журналистически въпрос, че не е размишлявал дали би приел покана да е премиер в евентуално следващо служебно правителство.

В момента съм се съсредоточил по доста тежки теми, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, добави Пеканов.

Коментарът си той направи пред журналисти в Сливница, където участва в церемонията, на която беше дадено началото на строителството на жп участъка от Петърч до Драгоман, както и на строителството на системите за сигнализация и телекомуникации на участъка Волуяк – Драгоман.

На въпрос дали е обсъждана негова евентуална кандидатура за премиер, Атанас Пеканов отговори, че не би коментирал спекулации.

България в момента си има един чудесен министър‐председател. Аз го познавам отдавна и работя страхотно с него, допълни вицепремиерът.

Той пожела успех на „БСП за България“, които получиха третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на 16 януари.

Президентът е преценил, че те имат най‐добър шанс да съставят правителство. Гледаме днес към срещата на лидерите и какво ще излезе от нея, каза още Пеканов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X