https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКЕВР ще проверява "Топлофикация Русе" заради огромен брой сигнали

КЕВР ще проверява “Топлофикация Русе” заради огромен брой сигнали

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди график на плановите проверки през 2023 година на дружества в секторите „Електроенергетика и Топлоенергетика“, “Природен газ” и “ВиК услуги”. Планираните проверки са в изпълнение на правомощията на регулатора съгласно Закона за енергетиката и Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги, предава Агенция Фокус.

Две енергийни дружества в сектор “Топлоенергетика” ще бъдат обект на проверки от Комисията през 2023 година – „Топлофикация Велико Търново“ ЕАД и „Топлофикация Русе“ ЕАД. Планът на проверките предвижда да бъде извършен контрол на място за изпълнението на техните лицензионни задължения. Срещу двете дружества има значителен брой сигнали и жалби от потребители, което е повод Комисията да провери качеството на техните топлофикационни услуги.

През 2023 година в сектор „Електроенергетика“ експерти на Комисията ще извършат планови проверки на три дружества – „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД, „Електроразпределение Север“ АД, „Електроразпределение Юг“ ЕАД. Проверките ще бъдат с тематична насоченост и ще бъдат фокусирани върху въпроси, които потребители поставят в своите жалби и сигнали до КЕВР.

Целта е да бъде извършен регулаторен контрол и да бъдат изготвени оценки и анализи на мерките, които дружествата – лицензианти предприемат за отстраняване на възникналите проблеми. Контролните звена на КЕВР ще проверяват изпълнението на инвестиционните програми на дружествата през 2022 година и извършените инвестиции спрямо инвестициите, включени в регулаторната база на активите за регулаторния период. В трите дружества ще бъдат извършени проверки по присъединяването на обекти за производство на електрическа енергия от ВЕИ, за което през 2022 година Комисията получи значителен брой жалби.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X