https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГЕРБ пак иска експертен кабинет

ГЕРБ пак иска експертен кабинет

Всички ще се борят за първо място, за първия мандат. Ние ще се опитаме да постигнем конституционно мнозинство за важните въпроси”, продължи той.

„Няма да бъдем партийни егоисти, но проблемът е, че Кирил Петков заяви, че те искат избори заедно с местните. Тоест отсега виждаме, че коалицията между ПП и ДБ няма да искат да участват в управленска формула, защото ще търсят възможност да вземат по-голям пай в местната власт през предсрочни парламентарни избори”, каза Росен Желязков.

„Ще търсим подкрепа за наш кабинет. Не се отказваме от формулата за независим експертен кабинет, подкрепен от политическите формации. И ако вземем първия мандат, ще предложим същата формула, която предложихме, ще търсим подкрепа от всяка партия, която може да се присъедини към конституционното мнозинство”, обясни Желязков.

Попитан за промените в съдебната система, свързани с механизма за разследване на главния прокурор и дали ще бъдат изобщо приети, Желязков каза:

„Следващите 2 месеца ще отрезвее политическият разум и ще достигне на нивото на очакванията за юридическото равнище за приемане на устойчиви разпоредби”, заяви той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X