https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПланират основен ремонт на русенския бул. "България"

Планират основен ремонт на русенския бул. “България”

Агенция „Пътна инфраструктура“ планира основен ремонт на бул. “България“ в Русе. Първата стъпка ще бъде провеждането още през тази година на процедура за, предава Русе Медиа.

Както е известно, бул. “България“ все още няма Акт 15 след приключване на строителството през 2009 г. Проблемите му са доста, като един от тях е свързан с липсата на места на достатъчно отводнителни съоръжения. Другаде пък големите съоръжения под земята, където се събира дъждовната вода, са запушени от строителни материали. Те не могат да се почистят, защото всичко е станало като бетон и трябва да се прави наново. „За да решим всички проблеми с един ход, в момента се предвижда да се проведе процедура за избор на проектант и да се направи един основен ремонт на бул.“България“ с всичките принадлежности като организация на движението, мостови съоръжения и т.н. Съответно, след като бъде направен този основен ремонт, той ще има и гаранционен период, така че ще бъде решен на първо време и въпросът с поддръжката“, каза инж.Савов.

Желанието на АПИ е да успее да избере още тази година изпълнител и процедурата да тръгне – изпълнителят да проектира и да има до края на годината един готов проект. Ако догодина се осигурят средства, строителството на булеварда ще може да започне избор на проектант, съобщи директорът на Областно пътно управление-Русе инж.Стамен Савов.

Докато се стигне дотам, от ОПУ – Русе са се опитали да намерят варианти за подобряване на отводняването. Преди Гредовия мост в посока Русе вече са извършени дейности – леко е променен наклонът на настилката и е направена облицована канавка. За локвата след бензиностанция „Шел“ в посока София е направен допълнителен отток в най-ниската част. В момента се търси решение по въпроса с голямото събиране на вода, което се получава около бензиностанция „Лукойл“ в посока Гюргево.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X