https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияИсторически позор: Шефът на НС Вежди Рашидов не е участвал в 81%...

Исторически позор: Шефът на НС Вежди Рашидов не е участвал в 81% от гласуванията в парламента

Какво свършиха депутатите в 48-ото Народното събрание. Представяме ви анализа на Фондация „Стража“, изработен за bTV.

“В първите три месеца на 47-ото Народно събрание е имало по-малко заседания, отколкото в 48-ото. Депутатите са прекарали повече часове в 48-ия парламент. Най-дългото заседание е било 17 часа и 49 минути”, обясни анализаторът Благослав Михайлов.

Най-много (в брой думи) в 48-ото Народно събрание са говорили от „Продължаваме промяната“, следвани от ГЕРБ СДС и „Възраждане“.

Като личност, най-много от парламентарната трибуна е говорил Петър Петров от „Възраждане“ с 57 921 думи, следван от председателят на партията Костадин Костадинов, съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, Цончо Ганев от „Възраждане“ и председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„От данните за кой с кого гласува се вижда, че се очертава коалиция между ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП, защото те имат високо съвпадения помежду си. От друга страна, другите партии нямаха такова ясно разцепление, каквото имаха в миналия парламент“, добави Благослав Михайлов.

БСП е лидер по внесени законопроекти с 124 на брой, следвани от „Възраждане“ с 65, „Демократична България“ с 30 и „Български възход“ с 21. Общо приетите законопроекти в 48-ото Народно събрание са 25.

Най-много от процедурите по начина на водене в 48-ия парламент са се възползвали от „Продължаваме промяната“.

„Традиционно Делян Пеевски не ходи много в парламента, (б.р. като в 96% от гласуванията той не е използвал правото си на глас). Вежди Рашидов, като председател, също е имал право да участва в гласуванията, но очевидно не е взимал участие в тях. В 76% от гласуванията Стефан Янев не е гласувал, в 75% Явор Божанков, а в 74% Юсеин Вейселов“, добави анализаторът от „Стража“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X