https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЙордан Димитров е новият капитан на Дунав

Йордан Димитров е новият капитан на Дунав

Йордан Димитров пое официално капитанската лента на Дунав. Неговият избор е логично продължение на традициите на русенския клуб.

Новият капитан на Дунав има вдъхновяваща история за всички играчи, защото се налага да премине през много перипетии, две много тежки контузии и постоянно отхвърляне. Той обаче вместо да обвинява някой друг, не се отказва да търси своето място под слънцето. Опитва в чужбина, а после след нова тежка контузия започва да тренира с тогава вече изпадналия до Трета лига Дунав. Възстановяването му трае месеци преди да е способен да влезе отново в игра. Още с първия си двубой се завръща с гол, а след това се превръща в топ голмайстор и лидер на отбора както в Трета лига, така и сега едно ниво по-нагоре.

“За мен е чест да бъда следващият капитан на Дунав след Диян Димов. Това е много трудно, защото всички знаем какво беше той за нас на терена. Определено ще има момент на нагаждане, защото това е голяма отговорност за всеки играч да носи капитанската лента на клуб като Дунав. Надявам се да оправдая гласуваното доверие. И все пак аз съм просто един от играчите на терена и в съблекалнята. От всички ни зависи заедно да изградим страхотен колектив“, заяви Йордан Димитров.

“Йордан Димитров е логичният избор за нов капитан заради неговия принос към отбора в трудни моменти и това, че е човек, който истински обича футбола. Той има едно качество, което го прави подходящ за капитан и това е, че не се отказва. Ако ме бяхте питали преди 3-4 години кой ще бъде следващият капитан, сигурно това щеше да бъде последното име, което щеше да се появи като опция. Днес Йордан Димитров е основен футболист на отбора, водещ голмайстор и човек, на когото разчитаме много“, заяви Диян Димов.

На Йордан Димитров в ролята на първи вицекапитан ще помага Мирослав Будинов като най-опитният футболист в отбора и такъв с най-дълъг стаж в редиците на русенци.

Мирослав Будинов не се нуждае от представяне. В състава на Дунав заедно с Диян Димов, той бе от най-опитните футболисти на клуба и сред тези дали най-много на русенци.

С оттеглянето на Диян Димов, Будинов остава последният футболист от сегашния състав на Дунав, който участваше в легендарния поход на онзи отбор, воден от Веселин Великов, който премина от “В” група в Първа лига, та чак до Лига Европа. Будинов е последният символ на отбор, към който Дунав се стреми да се завърне, било то и по нов начин и с нови герои.

На този етап ролята на втори вицекапитан остава отворена, като ако се наложи ще се преценява според моментното представяне на футболистите и демонстрираните от тях лидерски качества.

Промяната в капитанството в Дунав носи и новина за някои от младите футболисти в отбора. Това е, че от тях вече ще започва да се очаква и изисква още повече. В последната година година Дунав направи последователни усилия да започне да подготвя и следващата вълна свои лидери за момента, в който от тях ще се очаква да движат отбора напред. Така например, неслучайно в някои мачове капитанската лента бе давана и на млади футболисти като Димитър Тодоров.

Освен него, в титулярния състав трайно се утвърдиха още Цветелин Енчев, Джан Хасан, Георги Вълчев и Кристиян Господинов. С добри моменти през есента се отличи и футболист като Теодор Костов. С нетърпение се очакват изявите и на някои нови надежди като Дамян Дамянов, Денислав Минчев, Емил Янчев и Мехмед Сабри. В отбора има и още опитни фигури като Стоян Предев, Никола Колев, Илия Миланов и Мартин Костадинов, на които също ще се разчита да движат отбора напред.

Вече започна и дългият процес по вписване и на още футболисти от Дунав II в първия отбор. Очаква се той да продължи поне още две-три години преди да се очакват някакви резултати. Често забелязваме в групата за мачовете имена като тези на Даниел Николов, Радослав Великов, Анджело Димитров, Кристиян Данаилов, Диян Кр. Димов и всички други, които покажат достатъчно прогрес, за да заслужат място в първия състав. Цялостната група на отбора е така композирана, че е неизбежно да има място и минути за още нови лица.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X