https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПо-скъп Свети Валентин тази година

По-скъп Свети Валентин тази година

Свети Валентин ще ни излезе по-скъпо тази година. Заради инфлацията и по-големите разходи на търговците и производителите – най-предпочитаните подаръци за 14 февруари са поне с 20% по-високи цени. Въпреки ръста, търсенето не намалява, а хотелите и заведенията са почти изцяло резервирани, показа наша проверка. Колко повече ще похарчим за подаръци и пътувания около празника – провери Георги Георгиев в „На твоя страна”.

Седмица преди Св. Валентин търговците ни предлагат все по-атрактивни предложения, с които да зарадваме половинките си. Кои са най-предпочитаните подаръци за празника на любовта ще проверим с танцьора и хореограф Атанас Месечков.

„Много е важно за празника да намерим най-подходящия подарък, който да докосне сърцето на нашата половинка”, смята той.

Подготовката за Св. Валентин първо започна на борсите за цветя. Седмици преди 14 февруари милиони рози тръгнаха от големите световни оранжерии до пазарите у нас. А доставките са поне 5-6 пъти по-големи от стандартните. Традиционно най-търсени за дамите остават червените рози – около 80-90% от покупките.

Тази година обаче инфлацията удари и производството и търговията с цветя. Ръстът започва още от големите световни борси и достига до пазара в България, разказва управителят на цветна борса Таня Савова. И отчита поне 60-70% повече разходи. Най-много в сектора през последната година са нараснали сметките за енергия и за транспорт.

Затова и поскъпването на розите този Свети Валентин е неизбежно, пресмятат търговците по борсите. Следващата ни спирка е фабрика за шоколад. Именно шоколадовите изкушения продължават да са сред най-търсените изненади за влюбените. А покупките преди празника са почти двойни спрямо стандартните поръчки. Цените също са се увеличили.

Най-голям интерес около празника на влюбените засега отчитат в туризма. Спа хотели, луксозни заведения и туристически агенции предлагат стотици оферти към влюбените.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X