https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЦеново дарява 10 бона на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Ценово дарява 10 бона на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Сумата от 10 000 лева от бюджета на община Ценово ще бъде предоставена като безвъзмездна помощ на пострадалите от разрушителното земетресение в Турция и Сирия. Сумата ще бъде разпределена поравно между двете страни.

Това решение бе гласувано единодушно от общинските съветници по време на извънредно заседание на местния парламент. Сумата ще бъде преведена по разкритата от БЧК специална банкова сметка. „Община Ценово не може да остане безучастна към трагедията, която сполетя жителите на Турция и Сирия. Винаги сме били съпричастни към нещастието на хората и сме откликвали в трудни моменти. След опустошителното земетресение, разлюляло Турция и Сирия, материалните щети са огромни, а хората не виждат изход от създалата си ситуация“, сподели кметът на община Ценово д-р Петър Петров.

Община Ценово подкрепя изцяло и организираната кампания от БЧК за събиране на материални дарения за пострадалите от земетресенията в двете държави.

В кметствата на населените места вече се събират дарения от дрехи, обувки, спално бельо и топли завивки. На пострадалите са необходими палатки, отоплителни уреди, фенерчета и батерии. Всички дарения ще бъдат описани и транспортирани със специализиран превоз на БЧК към пострадалите райони в близките дни.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X