https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияИван Шишков: Не би трябвало да се притесняваме за сградите у нас

Иван Шишков: Не би трябвало да се притесняваме за сградите у нас

Ще се направи анализ защо се стигна до бедствието в Турция. Сградите в България от 1987 година насам, особено с правилниците, които се въвеждат през годините, се изчисляват за сеизмичните региони – какъвто е София, по девета степен. Не би трябвало да се притесняваме дори при подобно силно земетресение. Винаги качеството на строителството е сериозна тема. Това заяви регионалният министър Иван Шишков пред бТВ.

Нормата в България е независимият строителен надзор да следи целия процес на самото строителство, да създава документи и актове за строителните дейности, които се извършват, посочи министър Шишков.

“От строителството в София, върху което наистина имам наблюдение, се спазват правилата. Предполагам, че така е в цялата страна. Дори да има някакви частични отклонения, то няма да са в такива мащаби. Надзорите проверяват строежите”, посочи още той.

“Всяка сграда има специфична конструкция. Когато някой започне да прави ремонт, съседите реагират. Етажната собственост е тази, която трябва да контролира преустройствата на жилищата”, отбеляза служебният министър

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X