https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългария"Маркет линкс": Едва 44% са в готовност да гласуват

“Маркет линкс”: Едва 44% са в готовност да гласуват

“44% са готови да излязат да гласуват на изборите. 18% са заявили, че по-скоро ще гласуват, а 12 на сто от анкетираните не знаят. 8% са дали отговор “по-скоро не”, а 18% категорично са заявили, че няма да гласуват”. Това показват данни от национално проучване, финансирано от bTV и „Маркет линкс“, проведено сред 1067 пълнолетни лица между 14 и 22 януари по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

47% от анкетираните не искат коалиция между ГЕРБ, БСП, ДПС и БВ. Останалите 20 на сто не знаят, а 33% са съгласни на коалиция между въпросните партии.

Проучването показва, че всички лидери губят доверие, но Бойко Борисов е успял да възстанови част от одобрението към него.

За първи път доверието в президента Румен Радев спада с над 10%, показват още данните. Към момента доверие към него изпитват 39%, а недоверие – 41%.

“Понастоящем става видима амбицията на Радев да завладява нови властови територии, което е и причина за неговия резултат в проучването по отношение на доверието”, коментира социологът Добромир Живков.

Служебният премиер Гълъб Донев се радва на 24% подкрепа, а недоверие към него на този пост изпитват 41 на сто.

Прави впечатление, че одобрението към Стефан Янев – 18%, е по-голямо от това към Кирил Петков – 16 на сто. А това към Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Христо Иванов е напълно еднакво – по 14%. Слави Трифонов е с 8 на сто.

Костадин Костадинов на “Възраждане” буди симпатиите на 16% от българите, също толкова е доверието към Асен Василев (16%) .

Общо над три четвърти са недоволните от състоянието на страната, показват още данните на “Маркет линкс”.

Всеки 5-и оценява материалното си състояние в позитивната част на скалата.

Избирателната активност на 2 април вероятно ще е близка до тази на 2 октомври, прогнозира социологът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X