https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНяма данни за пострадали или разрушения в Русе след днешното земетресение в...

Няма данни за пострадали или разрушения в Русе след днешното земетресение в Румъния

Няма данни за пострадали или за разрушения в русенско след земетресението от днес следобед в Румъния. Няма проблеми и с електрозахранването, водоснабдяването и комуникациите. Информацията е към 17.30 часа и тя е потвърдена от дежурните по общини и в областния съвет за сигурност пред областния управител Анатоли Станев.

Припомняме, че по данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН трусът е бил засечен днес в 15.16 ч. местно време в западната част на Карпатите, като най-близкото населено място е Търгу Жиу в окръг Горж.

Земетресението е станало на дълбочина от около 40 км. Трусът е бил сравнително кратък – около 15 – 20 секунди, но с магнитуд от 5.8 по Рихтер. Земетресението е усетено и на територията на област Русе, като повечето хора го описват като слабо люлеене. На телефона за спешни случай 112 е постъпило само едно обаждане за територията на Русе относно труса, като то не е било за пострадал или нанесени материални щети.

Регистрирани са няколко вторични труса. Според сеизмолозите земетресението няма общо със сеизмологично активната зона Вранча.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X