https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияМитева и Каримански разкриха защо са се разделили с ИТН

Митева и Каримански разкриха защо са се разделили с ИТН

Не съм се чувала със Слави Трифонов от много отдавна. Не сме имали разговори с него за обединение. Това каза Ива Митева в ефира на Нова телевизия.

„Не се знае как сме квалифицирани – като бели или черни“, добави от своя страна Любомир Каримански. Припомняме, че двамата вече са част от нова политическа коалиция „Заедно“.

Относно отношенията им със Слави Трифонов след като напуснаха „Има такъв народ“ тя каза, че са се разделили с добро. „Не сме си казали лоша дума, но не поддържаме контакт. Трябваше в един момент всеки да поеме по своя път“, заяви Митева.

„Напрежение нямаше. Но ние не участвахме във вземането на решенията. Не бяхме чути за някой от нещата, които предлагахме. Благодарени съм и съм признателен, че съм бил част от екипа на ИТН“, каза от своя страна Каримански.

Митева допълни, че е трябвало да седнат на една маса всички от ИТН и да разговарят, да се обсъдят всички гледни точки и всички различия. „Но не стана“, обяснитя.

Според Каримански тази страница веднъж завинаги трябва да се затвори. Той добави, че трябва доверието да е облечено в конкретни решения, а решенията да носят отговорността. „Няма как да сме отговорни за нещо, за което не сме взели решение“, каза той.

Относно разпадането на кабинета „Петков“ и попитани били ли са съгласни с това решение, Митева каза, че тя е била „За“ да се разпадне кабинета „Петков“. „Но трябваше да се направи всичко възможно в рамките на този кабинет да се направи правителство“, добави тя. Каримански заяви, че и тогава е призовавал лидерите да отстъпят назад и да се постигне консенсус. „Обединението около знанието и моженето бяха на лице и не би трябвало само егото да се изкарва на преден план“, заяви той.

„Ако станем част от следващото Народно събрание, първо трябва да видим дали сме си научили уроците. Много поуки трябваше да бъдат направени, много грешки трябваше да се поправят. Трябва да си дадем ясно сметка, че трябва да работим заедно. Ние сме се определили като център дясно, но в този момент червени линии не трябва да се слагат. Трябва да се говори за политики. Хаоса трябва да го поправим с обединение. Времето е друго. Хората са отвратени“, каза Митева.

Каримански заяви, че икономическите и социалните проблеми на хората изменят политическата идеология. „Дали ще сме по-близо до ГЕРБ, или ПП и ДБ ще зависи от това дали това, което предложим, ще бъде изпълнено и реализирано. Едно от тези неща е борба с високите цени. Ако не спрем обедняването нищо друго няма да бъде по-важно. Друга мярка, за която ще настояваме, е борбата с корупцията и престъпността“, добави той.

Относно списъка „Магнитски“ Митева каза, че това показва, че има дълбоки проблеми в България и не се прави нищо, за да се решат. „Направиха се много реформи в съдебната реформа, а пак сме на най-ниското ниво. Хубаво е да говорим за тези санкции, но да видим и нашето законодателство“, смята тя.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X