https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиМлад мъж издаде свой познат, че шофира пиян в Николово

Млад мъж издаде свой познат, че шофира пиян в Николово

На 10 февруари около 23:00 часа, чрез ЕЕН 112, в ОДМВР – Русе е подаден сигнал за пиян водач в село Николово. Изпратените на място полицейски служители от Второ РУ са установили двама мъже на 25 и 51 години.

По-младият обяснил на униформените, че пътувайки към селото е забелязал лек автомобил “Ауди” да криволичи по пътя и на влизане в селото дори му сякъл пътя, а после му дал знак и спрели на отбивка, където разпознал мъжа зад волана и усетил, че силно лъха на алкохол, освен това говорел завалено, при което веднага е сигнализирал на 112, съобщиха от полицията в Русе.

51-годишниятмъж е признал пред служителите, че е пил. Последвалата проба с техническо средство е показала резултат от над 2 промила в издишания въздух. След справка е изяснено още, че мъжът е неправоспособен водач, а управляваният от него автомобил “Ауди” е с прекратена регистрация и без годишен технически преглед.

За констатираните нарушения са съставени 3 акта и един фиш. Мъжът е конвоиран до болницата, където е дал кръвна проба за химическо изследване. Резултатът от изследването е показал концентрация на алкохол в кръвта на водача от 2,66 промила.

По случая е образувано бързо производство по описа на Второ РУ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X