https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДрогиран шофьор е причинил тежката катастрофа край хижа „Приста“

Дрогиран шофьор е причинил тежката катастрофа край хижа „Приста“

Тежката катастрофа тази сутрин в Русе, при която загина 39-годишен мъж, е причинена от дрогиран водач, съобщиха от полицията.

От МВР – Русе обясниха, че инцидентът е станал около 07:20 ч. на първокласен път I-5 (Русе-Велико Търново), в района на хижа Приста, посока гр. Русе. Условията са били облачно време и мокра пътна настилка за движение. На прав път автомобил „Фолксваген Пасат“ с русенска регистрация, управляван от 39-годишен мъж, е напуснал вдясно платното за движение и се е блъснал в дърво.

В резултат на удара от автомобила е изпаднал пътникът, возещ се отпред вдясно (мъж на 39 г.) и е загинал на място.

Водачът е прегледан в УМБАЛ ”Канев”-Русе, установени са му комоцио и контузия на крак, като е отказал да бъде настанен за наблюдение и лечение.

Причините за възникване на ПТП се изясняват. Местопроизшествието е посетено от дежурна група на ОДМВР – Русе и съдебен лекар.

Образувано е досъдебно производство.

Водачът е изпробван с техническо средство за установяване употреба на алкохол, като пробата е отрицателна. Тестът за употреба на наркотици обаче е дал положителна реакция. Взети са му биологични проби за изследване. Той е задържан за 24 ч. по реда на ЗМВР.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X