https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов посочи превъоръжаването на българската армия като основен приоритет на ГЕРБ

Борисов посочи превъоръжаването на българската армия като основен приоритет на ГЕРБ

Превъоръжаването на българската армия е основен приоритет на ГЕРБ. Инвестициите в съвременни отбранителни способности следва да доведат и до инвестиции в българската икономика и създаване на нови високоплатени работни места.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с представители на Локхийд Мартин, които са на посещение в България.

Борисов припомни, че веднага след като “Руската федерация неоправдано е нападнала Украйна”, от ГЕРБ са заявили ясната си позиция “в подкрепа на Украйна и нейния народ, в контраст с колебливата политика на правителството на Кирил Петков”.

За съжаление, последната година бе втората подред изгубена за модернизацията на въоръжените сили, посочи екс премиерът, като поясни, че единственият реализиран проект е за придобиване на вторите осем изтребителя Ф-16 за България, внесен от служебното правителство и приет благодарение на ГЕРБ.

Борисов заяви, че поради гореизброените причини с представителите на Локхийд Мартин е обсъдил възможностите за различни бъдещи проекти в подкрепа на боеспособността на българската армия.

Нашата цел е след 2 април в България да има силно евроатлантическо правителство, водено от ГЕРБ, което да реализира мащабна модернизационна програма, пише в заключение политикът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X