https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКолко милиона могат да похарчат партиите по време на кампанията

Колко милиона могат да похарчат партиите по време на кампанията

ЦИК определи условията за финансиране на предизборната кампания. Според решението на комисията таванът за партиите и коалициите е 3 млн. лева. Средствата за кампанията на инициативните комитети не трябва да надхвърлят 200 хил. лв.

Всяка партия и инициативен комитет определя лице или лица, които да отговарят за приходите, разходите и счетоводната им отчетност, свързани с предизборната кампания.

Всяка коалиция определя една от партиите, която участва в нея, и лице или лица, които да отговарят за приходите, разходите и счетоводната отчетност на коалицията, свързани с предизборната й кампания.

Не се допускат спонсориране от анонимни дарения, както и средства от чужди правителства, търговски дружества или чуждестранни организации.

Когато размерът на дарените или предоставени средства е над 1000 лв., Сметната палата извършва проверка за съответствие между размера на дарените или предоставени за предизборната кампания средства и размера на доходите на лицето. Проверката обхваща периода от произвеждането на предходните избори от същия вид до деня на подаване на съответната декларация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X