https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГълъб Донев обяви какво предприема държавата срещу високите цени на храните

Гълъб Донев обяви какво предприема държавата срещу високите цени на храните

Уважаеми колеги, честита Баба Марта и честито Национално координационно звено с председател вицепремиерът Христо Алексиев. Това заяви в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Гълъб Донев.

Той разясни, че целта звеното ще бъде да изготви механизми за наблюдение и контрол за образуването на цените на стоките на българския пазар и да се предложат мерки в съответствие с националното и европейското законодателство. Допълни още, че въпросното звено функционира от началото на февруари тази година.

Поскъпването на хранителните стоки е чувствителен въпрос, даже болезнен за голяма част от българите. В резултат от усилията на правителството в последните седмици излизат ,,на светло” някои нелоялни търговски практики, свързани с ценообразуването, посочи Донев.

По думите му темата за цената на храната се превърна “особено вкусна” за всички.

,,Някои откровено злоупотребиха, като си приписаха заслуги за падането на цените, или използваха цената на сиренето, за да отклоняват или привличат вниманието на публиката”, каза още той.

Премиерът подчерта, че държавата няма да води война, а ще разчита на партньорството с търговските вериги.

Ще търсим разговор, който започнахме още миналата есен. Забелязвам намаление на някои цени, обозначени като ,,трайна промоция”, което разчитам като знак за преосмисляне на метода за образуване на цените в търговските вериги, добави Гълъб Донев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X