https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОткриха обновената сграда на Детска ясла №9

Откриха обновената сграда на Детска ясла №9

С тържество по случай 1 март и обновената сграда в Детска ясла №9 в Русе посрещнаха кмета Пенчо Милков и зам.-кмета Енчо Енчев.

„Децата ни заслужават да растат в добра среда. За жалост за нас е празник, когато се свърши нещо толкова нормално. За мен ремонтите са нещо, което трябва да се случва непрестанно, а истинският празник е този на Баба Марта“, обърна се Милков към директорката Янка Янчева.

Със средства от общинския бюджет в сградата бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. Те включват пълен ремонт на фасадите и покрива – положена топло- и хидроизолация.

Изцяло бе подменена газовата инсталация в сградата с нови тръби и отоплителни тела. На покрива действат соларни колектори, които допълват притока на топла вода и намаляват разходите.

В цялата сграда старата дограма е сменена с нова и всички външни стени са обработени, шпакловани и боядисани.

Подмяната на настилките и други допълнителни обновявания в яслените групи са направени от бюджета на яслата и с усилията на екипа.

Персоналът изрази специална благодарност към строителния инженер в Община Русе Севим Сабриева, която проследява изпълнението на обекта, както и към началника на отдел „Здравни дейности“ Радостина Пейкова за подкрепата.

По повод 1 март децата бяха подготвили специална програма. Кметът им пожела да са румени и засмени и заедно с Баба Марта ги окичи с вълнени мартенички.

Припомняме, че през изминалите месеци Община Русе въведе мерки за енергийна ефективност и в Детска ясла №4, и бяха изградени четири нови детски площадки в дворните пространства на детски ясли №1, №4, №5 и №15.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X