https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРевизоро: Две бивши министърки са създали министерство в министерството

Ревизоро: Две бивши министърки са създали министерство в министерството

Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) е трябвало да забележат и направят нещо, макар да са уведомени от 2 години вече. Сега някой трябва да обяснява защо се губят 30% емисии. Това заяви в ефира на БНТ бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро по повод проверките в ТЕЦ-овете.

„Компетентен орган по отношение на емисиите е Изпълнителната агенция. Това е част от европейската система”, коментира той.

“Проблемът е друг – дали тези фирми косвено са свързани или не, защото Христо Ковачки официално им е консултант. Ако не са си плащали квотите тези фирми, към тях трябва да има санкции, тъй като са ощетили ЕС и респективно България, но пък са дали евтин ток”, посочи той.

„Аз като бях министър никой не ме пита защо пет пъти сменях директора на ИАОС. Закрих ИОСВ Перник, защото беше голяма дупка. Лидери на партии излизаха и ми казваха, че това не трябва да се случи”, каза още той.

На въпрос относно това има ли конфликт на интереси, той заяви: „България е малка. Всичко подлежи на доказване.”

„Две бивши министърки са създали министерство в министерството. Ще дойде време, когато трябва да се вземе контролът в самото министерство”, обяви той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X