https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРуски резервисти са въоръжавани с лопати заради недостиг на боеприпаси

Руски резервисти са въоръжавани с лопати заради недостиг на боеприпаси

Руски резервисти са въоръжавани и с лопати, а причината е, че има недостиг на боеприпаси, съобщи британското министерство на отбраната, цитирано от Би Би Си.

В края на февруари резервисти описаха, че им е било наредено да атакуват украинска позиция, “въоръжени само с огнестрелни оръжия и лопати”, обясниха от министерството.

Според разузнаването лопатата е известна като MPL-50. Инструментът е проектиран през 1869 г. и не е бил много променен.

“Способността на стандартния окопен инструмент MPL-50 (малка пехотна лопата – б.р.) да причинява смърт или сериозно увреждане е твърде митологизирана в Русия”, добавят те.

От военното министерство посочват, че скорошни доказателства свидетелстват, че е налице увеличаване на случаите на близък бой в Украйна. Ведомството добавя, че вероятно има по-малка подкрепа с артилерийски огън, защото Русия изпитва недостиг на боеприпаси.

Британското министерство на отбраната публикува всеки ден сводки за развоя на военните действия от самото начало на войната на Русия в Украйна през февруари миналата година в опит да се противопостави на руския наратив. Кремъл отхвърля британската информация и я описва като пропаганда.

Според Лондон един от резервистите е заявил, че не е подготвен “нито физически, нито психологически”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X