https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТротинетките под наем се завърнаха в Русе

Тротинетките под наем се завърнаха в Русе

100 електрически тротинетки отново са на разположение на русенци. Със затоплянето на времето и повишаване на дневните температури, услугата за придвижване из града със споделени скутери е възстановена от фирма Lime.

Снощи двуколесните превозни средства са били разнесени по различни локации из града, като идеята е техният брой да се увеличи и през летните месеци да достигне 250, съобщиха за Русе Медиа от компанията, която ги предоставя за ползване. По отношение на самата услуга като първоначална такса и цена за минута ползване промени няма.

Завръщането на тротинетките не остана незабелязано от русенци, които обаче коментираха с интерес избора на една от стоянките – в близост до сладкарница „Неделя“ край знака, който забранява използването на електрически превозни средства в пешеходната зона. Както е известно, общината през лятото поставиха въпросните знаци, а глобата за нарушителите е 50 лв. Причината е, че имаше много оплаквания от пешеходци.

От фирма Lime също напомнят, че скутерите трябва да се карат само по велоалеи или в най-дясната част на пътното платно, когато за въпросния път в сила е ограничение на скоростта до 50 км/ч. Забранено е карането по тротоари.

Освен досегашните стоянки, където се паркират електрическите тротинетки, се предвижда да се направят и нови десет. Основните си остават в централната градска част, но ще има и такива около МОЛ-а и болница „Медика“ в жк „Здравец Изток“. Ще се следи и за това къде хората оставят най-много споделените скутери след ползването им, като това може да доведе до промяна на точките на паркирането им.

От фирмата споделиха, че за тях е много важна обратната връзка с потребителите. Оттам очакват да получават информация по отношение на местата за паркиране на тротинетките, за намерени или захвърлени на необичайни места превозни средства, както и за намерени части или счупени и дълго пребиваващи електрически скутери. Сигналите се обработват и подават към отговорните фирми, които имат ангажимента да реагират в такива ситуации.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X