https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБабово посреща стотици гости за фестивала "Греяна ракия и зелева чорба"

Бабово посреща стотици гости за фестивала “Греяна ракия и зелева чорба”

Народно читалище “Никола Й. Вапцаров 1927г.” и кметство Бабово /Община Сливо поле/ организират за осми път фолклорен празник “Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра” Бабово 2023.

Той ще се проведе днес, 11 март, от 10:30 ч. на площада пред читалището и ще продължи до 16:00 ч. На празника всеки може де се включи в конкурсите “Най-вкусна зелева чорба”, “Най-блага греяна ракия”, “Най- автентична старовремска софра”, “Най- напет юнак” и “Най-лична мома”.

Ще има богата фолклорна и музикална програма и забава за малки и големи.

“Поемаме към село Бабово. Вече няколко години приготвяме специалната “Бабовска зелева чорба с месо и жълтъци”. Отново ще направим 5000 порции и за да не остане някой гладен, кметът Пламен Пенков ще приготви 2500 порции “Кметски кебап за юнаци” в Най-големия български тиган Юнашкия тиган Има такива места, има такива хора в България. Лично ще връчим сертификат за “Балкански рекорд за най-голямата зелева чорба на Балканския полуостров”

Ние ще сме там.

Първите 5000 ще опитат.

Другите догодина”, написа вчера във Фейсбук шеф Ангел Ангелов.

Кулинарният експерт вече е в Бабово и се подготвя за празника. “Гори, гори огънче с Юнашката тава в Бабово”, написа той преди минути в социалната мрежа и сподели кадър от подготовката за фестивала.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X